Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2022 15:01 - © КорНи в позата на щраус с глава в пясъка
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2604 Коментари: 8 Гласове:
10

Последна промяна: 26.06.2022 15:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
26.06.2022г.
     От 3–4 месеца в българското общество витае обоснованото предположение, че България дава, не продава, а дава, по нареждане на Херо Мустафа, оръжие на Украйна.
Това потвърждава и вестник СЕГА : "Петков призна пред "Гардиън", че даваме оръжие на Украйна през Полша" е заглавието на газетата.
През цялото това време Корнелия Нинова, заместник–министър председател по икономиката и индустрията и министър на икономиката и индустрията, в чиито ресор са предприятията от военно–промишления комплекс, твърдеше, че България не продава (дава) оръжие на воюваща Украйна и че това е червена линия за БСП, чието престъпване от правителството изважда партията от участие в коалицията.
image

Министър–председателят Кирил Петков и министър Корнелия Нинова гледат в различни посоки относно снабдяването на Незалежната с оръжие 

Самото интервю не можах да открия, има само преразказ с цитати в британската газета.
Ако Петков не може да създаде нова коалиция, той се опасява от "драстична промяна" в подкрепата на България за Украйна, пише The Guardian. И цитира министър–председателя.
"Страхувам се, че ще стане много по-плаха, мека държава по отношение на реториката срещу войната и че част от нашия износ [на помощ] за Полша ще бъде рязко намален", плаши се той.
Ма много страхлив тоя левент, бе. "Който го е страх от мечки, да не ходи в гората", съветва при такава ситуация народът.
И какъв ще да е този наш "износ на помощ за Полша" освен оръжие за Украйна през Полша.
Понякога човек се издава подсъзнателно и несъзнателно. Та и наш Киро така. А и Кирето започна с лъжи още в началото на управлението си и явно лъжите му идват вече в повече.
Хайде КорНи, необходим е разговор за истината с началника. Иначе ще "ойдеш у политическата ряка", тоест в канализацията на историята.
Признанието на премиера за оръжието беше потвърдено и от Министерския съвет. Като го отрекоха естествено, нали не са запознати със Закона за отрицание на отрицанието.
"Във връзка с появилите се в медиите публикации за оказвана помощ от България за Украйна, сме длъжни да уточним, че страната ни изпълнява стриктно решението на Народното събрание от 04.05.2022 година и предоставя помощ единствено и само съобразно документа", обявиха от Министерски съвет и пуснаха линк към парламентарното решение : 
https://www.parliament.bg/bg/desision/ID/164134, съобщава СЕГА.
Загадъчно ми е, защо нито един път не открих на сайта на Министерския съвет подобни съобщения и откъде ги препечатват медиите?
Вестникът припомня и казаното от уволненият от КорНи директор на "Кинтекс" Александър Михайлов, за което писах в постинга си "© По Шекспирт" от 27.04.2022 година.
"Вижте, в нашия бранш не е тайна, че и в момента големи обеми през посредници се доставят в Украйна … Вижте, факт е, че заводите назначават непрекъснато работници, работят на три смени, работи се в събота и неделя, и истината е, че това оръжие, според мен сигурно стига до Украйна чрез посредници … Два милиарда лева през чешки и полски фирми", каза тогава на 27–ми април пред телевизията Александър Михайлов 
image

И това не са единствените сведения за това. Газетата припомня публикацията в "Ню Йорк Таймс" "Търсейки оръжие за Украйна, купувачите на Пентагона (Ultra Defense Corporation) претърсват източноевропейските фабрики". Цитира се и депутатът Христо Гаджев : "Запознахме се с два полета, извършени от летище София на 4 и 5 април за летище в Полша, които са за износ на 600 000 броя 30– и 40–милиметрови изстрели за гранатомети на стойност 23,5 милиона лева по договор между българско и полско дружество за износ на оръжие", обяви народният представител от ГЕРБ и заместник–председател на Комисията по отбрана в Народното събрание Христо Гаджев пред журналисти в Стара Загора.
"Разрешението за износа е издадено на 25 март 2022 година от Междуведомствената комисия за експортен контрол и неразпространение на оръжията за масово унищожение, чийто председател е министърът на икономиката Корнелия Нинова. Те са извършени от българска авиокомпания и украински товарен авиооператор. Фирмата, която ги получава, е полска, но те са кацнали на границата на летището до границата с Украйна", заяви още той, пише СЕГА.
"Предстоят ни трудни дни. Борим се усилено да останем от правилната страна на историята", рекъл с въздишка според вестника още Кирето Харвардски.
Не е заблуден. Невежа е. Липсват му камара от знания, не е изучавал марксизъм–ленинизъм, поради което е умствено ограничен и не вижда обективния ход на историята. Затова го и нарекоха Просто Киро. И Богдан Филов е разсъждавал така в началото на 1941 година.
"Беше просто решение. Реших, че той няма да лети. Толкова е просто", обяснил простичко решението си да откаже път към Сърбия на самолета на министъра на външните работи на Руската федерация Просто Киро.
Е, оказа се, че простото решение доведе до сложни неприятни последствия.
Радев беше "много категорично против" доставката на оръжия в Украйна през трети страни, цитира The Guardian. А позицията на Петков е "Бяхме много за това". И не само са били, ами  и са. Където има дим, там има и огън ни е завещано от латините. А пушекът около снабдяването на Украйна с оръжие от България е гъст и смрадлив, та чак отровен.
В събота при Лапацалото беше КорНи и тя каза следното : "Не е вярно, че господин Петков е казал, че ще спрат преизноса на оръжие за Украйна през Полша.  Това не е така. Казва, че ще спре износа за Полша. Без даже и да уточнява за какво. Продължавам да твърдя … България не е изнесла и един патрон за Украйна. И не изнася", твърди уверено, макар че не се е запознала в подробности с интервюто – "Не! Не в подробности. Отделни откъси", казва тя.
Това не е наивност, и глупост не е. Това е нагло лицемерие. Защо Петков специално се е загрижил за износа за Полша, по този въпрос КорНи се прави на тапа.
image

КорНи не вижда българско оръжие в Украйна 

Формално КорНи е права. Тя гледа да ѝ върви търговията. И за това изнася оръжие за 64 други държави, които предоставяли документи, че го купуват за себе си. Не отговаря на въпроса обаче дали има обосновано предположение и съмнение, че Полша лъже, че купува оръжието за себе си. Това не ни било работа, е не сме имали и право.
Тези селски тарикатлъци няма да се приемат, когато дойде момента на истината с Руската федерация, както не са приети от Съветския съюз и през септември 1944–та година.

https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/bulgariya-ne-e-dala-oruzhie-na-ukrayna-prez-polsha
https://www.theguardian.com/world/2022/jun/23/i-fear-bulgaria-will-become-a-soft-state-kiril-petkov-on-threat-of-russia
https://bnt.bg/news/vicepremierat-i-lider-na-bsp-korneliya-ninova-za-politicheskata-kriza-307633news.html




Гласувай:
10


Вълнообразно


1. rosiela - ПИТАМ ПРОСТО:
26.06.2022 15:18
ТИЯ ДВАМАТА ЩО ПРАВЯТ ИЗОБЩО В ПАРЛАМЕНТА?!
цитирай
2. kvg55 - До 1. rosiela
26.06.2022 17:29
Явно дупетатите са ги призовали на прослушване. Затова са там.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Краси, тук въпросът не е политич...
26.06.2022 18:08
Краси ,тук въпросът не е политически , а икономически Началникът, героят Мусгафа го няма вече, от какво да ги е страх? Той явно не си е свършил работата
За изтоса към Полша някои тук получават парички! Как ще го спрат!?
Те за пари , майка си и баща си продават!
В политиката са за пари! Убеждения? Всякакви, стига от тях да падат парички
Някои с Васил Илив бяха ортаци, та със сатаната ле няма да бъдаг?!
цитирай
4. kvg55 - До 3. leonleonovpom2
26.06.2022 18:25
Четох че Херо Мустафа ще я сменят, но не знаех, че вече е отпътувала. Но преди три месеца беше тука и не може да не се е разпоредила за по сигурно. Парите престъпват всякакви граници и правят човека да се прави на маймуна. Та и КорНи.
цитирай
5. missana - https://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/ninova-s-khotel-za-desetki-milioni-evro-na-khalkidiki-430551.html
26.06.2022 19:44
Който отвори горният линк ще разбере, че такъв луксозен хотел за милиони евро
не се поддържа без износ на оръжие. Нинова и Просто Киро са си лика прилика:

https://otkrovenia/bg/kolaji/svatbata-5

Нинова е Хамелински свирач за БСП. Ще погребе или кремира Столетницата - по избор!!!

П.П. https://www.standartnews/balgariya-politika/gerb-s-golyamo-razkritie-za-iznosa-na-orzhie-za-ukrayna-496513.html
цитирай
6. kvg55 - До 5. missana
26.06.2022 21:12
Ау!
цитирай
7. mt46 - ...
26.06.2022 22:09
Ами тя казва, че един патрон не е изнесен. Формално може да не лъже... После пък може да каже, че не е знаела... :)
цитирай
8. kvg55 - До 7. mt46
26.06.2022 23:03
Каквото и да казва после, ще е безпредметно. Никой няма да й обърна внимание. Кьорав карти не играе.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5758575
Постинги: 2808
Коментари: 25802
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031